Produkty spożywcze

Produkty spożywcze najwyższej jakości – co oferujemy?

W naszej ofercie znajdują się produkty przeznaczone dla przemysłu spożywczego, takie jak sól spożywcza niejodowana, kwas octowy 80%, kwasek cytrynowy spożywczy oraz peklosól. Każdy z tych produktów ma określone właściwości wynikające z najwyższej jakości produkcji. Poniżej przedstawiamy kilka z naszych flagowych wyrobów wartych zainteresowania.

Sól spożywcza – niezbędnik w każdej kuchni

O tym jak ważna w kuchni jest sól nie trzeba nikogo przekonywać. Potrawy zyskują dzięki niej wyrazisty smak i nabierają lepszego aromatu. Nasza sól spożywcza workowana świetnie nadaje się do wykorzystywania na większą skalę między innymi w przetwórstwie owocowo-warzywnym, produkcji przypraw, produktów mleczarskich oraz piekarskich, a także w przemyśle masarskim bądź rybnym. Sól spożywcza 25 kg znajdująca się w naszej ofercie jest solą warzoną, czyli pozbawioną zanieczyszczeń uzyskaną w procesie odparowywania do czystej postaci chlorku sodu. Z kolei sól spożywcza tona to produkt kamienny stanowiący bardzo dobre źródło mikroelementów. Ze względu na zróżnicowaną zawartość biopierwiastków sól spożywcza kamienna może przybierać odmienne barwy. Sól spożywcza jodowana to również wyrób kamienny, lecz z dodatkiem jodanu potasu istotnym dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy w organizmie człowieka.

Kwas octowy

Kwas octowy spożywczy 80% przede wszystkim wykorzystywany jest w branży spożywczej, choć ma swoje zastosowanie również w przemyśle farmaceutycznym. Kwas octowy 80% to tak zwana esencja octowa, która może posłużyć do produkcji znanego w każdej kuchni octu o stężeniu 6% do 10%. Substancja jest silnie bakteriobójcza, dzięki czemu może posłużyć do przygotowania leków bakteriobójczych oraz antybiotyków. Kwas octowy ze względu na swoje właściwości nadaje się do czyszczenia różnych powierzchni w gospodarstwach domowych i nie tylko. Wybierając nasz kwas octowy mauzer będzie odpowiednim sposobem na dostarczenie dużej ilości. Wybierz więc kwas octowy paletopojemnik IBC ze specjalną certyfikacją zapewni właściwe przechowywanie i możliwość swobodnego wykorzystania przemysłowego na dużą skalę.

Kwas cytrynowy spożywczy – jak można go wykorzystać?

Kwasek cytrynowy spożywczy może stanowić środek konserwujący, regulator kwasowości, przeciwutleniacz, a nawet jeden ze składników leków na niedobory metali w organizmie. Nasz kwas cytrynowy worek doskonale sprawdzi się w każdym z wymienionych przypadków i zapewni uzyskanie oczekiwanych rezultatów. Kwas cytrynowy zbicie pH wody zapewnia między innymi w środkach ochrony roślin, czyli jest niezbędny w ogrodnictwie oraz sadownictwie. Wybierając nasz kwas cytrynowa tona jest możliwa do dostarczenia po wcześniejszym kontakcie.

Sól peklująca w przemyśle spożywczym

Peklosól jest jednym z bardzo istotnych składników dla przemysłu masarskiego oraz wędliniarskiego. Sól peklująca chroni wyroby przed szkodliwymi drobnoustrojami, które mogłyby stanowić poważne ryzyko dla konsumentów. Nasza azotynowa peklosól pochodzi od producenta zapewniającego najwyższą jakość produktu, ściśle kontrolowany skład oraz odpowiednią konsystencję. Peklosól może służyć dodatkowo do przygotowania aromatycznych marynat bądź solankowych zalew do mięs lub wędlin.

Witamina C – kwas l askorbinowy

Witamina C jest znanym od lat przeciwutleniaczem, który znajduje swoje zastosowanie zarówno w przemyśle spożywczym, jak i kosmetycznym oraz farmaceutycznym. Właściwości przeciwutleniające powodują spowolnienie postępowania procesów starzeniowych, a w produktach spożywczych reguluje kwasowość. Nasza witamina C ma białą barwę, odpowiednią kwasowość, a także jest rozpuszczalna w wodzie. Ważne jest przechowywanie produktu, gdyż światło bądź wysoka temperatury wpływają na trwałość kwasu l askorbinowego.

Witaj w sklepie solpack24

jesteśmy do twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 – 17:00

Jeżeli potrzebujesz pomocy:

Call Us

+48 883 543 778

Napisz wiadomość

shop@solpack24.pl